Budincă de Cartofi cu Șuncă Presată sau Parizer



BUDINCĂ DE CARTOFI CU ȘUNCĂ PRESATĂ SAU PARIZER

( 10 porții x 120 g )

Ingrediente

- Cartofi 1 kg
- șuncă presată sau parizer 250 g
- unt sau margarină 50 g
- lapte 100 ml
- pesmet 10 g
- sare 10 g
- 2 ouă


Mod de preparare

Cartofii, fierți în apă clocotită cu sare, se curăță
fierbinți și se zdrobesc; se prepară un piure,
adăugînd untul și laptele fierbinte.
În piureul pufos obținut, se înglobează albușurile
bătute spumă și șuncă ( parizerul ), tăiate cubulețe.
Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt și
presărată cu pesmet.
Se netezește frumos deasupra, apoi se toarnă
gălbenușurile bătute cu puțin lapte și se introduce
budinca în cuptorul încins, să se rumenească.
Se servește imediat.


Calorii   cca 200/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.