Budincă de Căpșuni sau Fragi
BUDINCĂ DE CĂPȘUNI SAU FRAGI
( 18 porții x 100 g )
Ingrediente
- Căpșuni 1 kg
- griș 150 g
- lapte 500 ml
- zahăr 200 g
- albușuri 6 buc
- făină 5 g
- unt 25 g
Mod de Preparare
Căpșunile sau fragii se trec prin sită sau se zdrobesc cu furculița
și se fierb împreună cu zahărul, cca 15 minute, pînă se formează
o pastă consistentă.
Separat, se fierbe grișul cu lapte, se lasă să se răcorească, apoi
se amestecă cu făina, cu pasta de căpșuni și cu albușurile bătute spumă.
Compoziția se coace la cuptor, pe baia de apă, la foc potrivit,
40 - 50 minute, într-o formă unsă cu unt.
Cînd este gata, se lasă să stea cîteva minute în formă, apoi se răstoarnă
pe farfurie.
Se servește pudrată cu zahăr.
În loc de căpșuni puteți folosi și fragi.
Calorii 135/porție
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.