Budincă de Biscuiți



BUDINCĂ DE BISCUIȚI


( 6 porții x 150 g )

Ingrediente

- Biscuiți 150 g
- lapte 500 ml
- zahăr 60 g
- vanilie 5g ( zahăr vanilat 1 plic )
- 4 ouă
- unt 10 g
- eventual cacao 20 g
-sos caramel 100 ml sau suc de fructe 100 ml


Mod de preparare


Într-o formă cu pereții drepți, unsă, se pun biscuiți, așezați în
rînduri suprapuse încrucișat.
Separat se face crema de vanilie: se pune la foc laptele,
zahărul și vanilia, se înfierbîntă ca să se topească zahărul,
dar fără să fiarbă.
Într-un castron se amestecă 2 ouă întregi și 2 gălbenușuri,
fără a fi bătute spumă, apoi se toarnă peste ouă laptele,
amestecînd întruna, după care se strecoară și se toarnă
cîte puțin peste biscuiții din formă.
Se lasă să stea 10 minute., apoi se acoperă și se pune să
fiarbă 40 minute la baia de apă, în cuptor.
Cînd este rumenită se scoate, se lasă 10 minute, de o parte, apoi
se răstoarnă și se servește caldă, eventual cu cacao, care se adaugă
în lapte, cu sos caramel vezi rețeta aici, sau sirop cu fructe.


Calorii   250/porție ( fără cacao )




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.