Aluat de Clătite



ALUAT DE CLĂTITE

( o porție )

Ingrediente

- Făină 25 g
- lapte 60 ml
- ulei 2,5 ml
- 1/6 ou
- sare 0,5 g


Mod de preparare

Făina, gălbenușul, sarea și laptele se bat cu telul,
după ce se amestecă bine.
La urmă se adaugă albușul bătut spumă și se
amestecă ușor.
Tigaia, bine înfiebîntată, se unge cu pensula pentru
grăsimi, cu ulei.
Cu polonicul, se toarnă în tigaie un stat subțire din
compoziția pentru clătite.
Se coace la foc iute și, după ce se rumenește, pe o
parte, clătita se întoarce, cu o paletă, pe partea cealaltă.


Calorii     160/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.