Sos de Roșii Pentru Mîncăruri




SOS DE ROȘII PENTRU MÎNCĂRURI

( 2 porții x 100 g )

Ingrediente

- Roșii 300 g
- rădăcină pătrunjel 15 g
- unt ( ulei ) 10 g
- făină 5 g
- ceapă fiartă 5 g
- verdeață 10 g
- sare 3 g


Mod de preparare


Se spală roșiile și 200 g din ele se fierb 10 min.
Împreună cu pătrunjelul, apoi se dau prin sită.
Sucul astfel obținut se scade pe foc sau, pentru a-l
îngroșa, i se adaugă făină, diluată în prealabil
într-o lingură de apă rece.
Se fierbe această compoziție, împreună cu untul
( uleiul ), ceapa ( fiartă separat și pasată prin sită )
și sarea.
La servire, în sos se adaugă sucul de la roșiile
rămase ( 100g ) și verdeața tocată mărunt.

Calorii 80/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.