Supă de Zarzavat cu Griș




SUPĂ DE ZARZAVAT CU GRIȘ


( o porție = 200 - 250 ml )


Ingrediente


- Apă 500 ml
- zarzavat 100 - 130 g ( variabil, după sezon: un morcov, o gulie, un catof,
o țelină, 1/2 ceapă mică, 2 - 3 fire de zarzavat alb de supă, un dovlecel mic,
1/2 roșie, cîteva foi de spanac și salată verde, griș 15 - 20 g, ulei ( unt ) 8 g,
sare 1 - 2 g, eventual făină 8 g ).



Mod de preparare


Zarzavaturile se spală bine, se curăță, se spală din nou,
se taie în bucăți mari, se pun în apă clocotită și se
fierb acoperite cca 2 ore.
Nu vom pune la început întreaga cantitate de apă,
ci jumătate din ea, completînd în timpul fierberii,
fără a mesteca prea des.
La sfîrșit se adaugă sarea, după care supa se strecoară
și se pune pe foc, adăugîndu-se grișul ,,în ploaie”.
Înainte de a servi, se adaugă în supă uleiul ( untul )
ori un rîntaș, preparat astfel : se încinge untul în tigaie pînă
ce dispar mirosul neplăut și spuma.
Se face focul fic și se adaugă făina, amestecînd pînă
ce aceasta se rumenește.
Se stinge cu supa de legume, amestecînd mereu și se
fierbe totul încă 10 minute.


Calorii 155 - 170 ( cu făină )



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.