Supă de Zarzavat 1




SUPĂ DE ZARZAVAT 1

Prima supă pentru sugarul de 3
luni și jumătate - 4 luni
( o porție = 200 ml )


Ingrediente


- apă 500 ml
- morcov 100 g
- țelină 25 g
- rădăcină pătrunjel 25 g
- cartofi 50 g
- cîteva frunze de pătrunjel
- griș 5 - 10 g
- ulei ( unt ) 5 g
- sare 1 g


Mod de preparare


Zarzavaturile, curățate, spălate și tăiate mărunt, se pun
în apa rece și se fierb 1 - 1 oră și jumătate, într-un vas acoperit.
Cînd zarzavaturile sînt bine înmuiate ( se zdrobesc ușor cu
furculița ), supa se strecoară.
Bulionul astfel obținut se pune din nou la fiert, se adaugă
grișul ,,în ploaie” și se fierbe încă 10 15 minute.
La ultima fierbere se adaugă uleiul ( untul ), după care se lasă
să clocotească 2 - 3 minute., iar la sfîrșit se pune un vîrf cuțit ( 1 ) g sare.
La început, pînă copilul se obișnuiește cu supa, se poate adăuga și
o linguriță ( 5 ) g de zahăr la 100 ml supă, scăzînd apoi treptat
cantitatea de zahăr.
De asemenea, la început se poate adăuga și lapte ( cam o treime față
de cantitatea de supă ), lapte ce va fi și el eliminat treptat.
Grișul poate fi înlocuit cu pesmet, zeamil sau făină de orez.


Calorii cca. 150/porție cu griș 5% sau 165 cu griș ( 10% ).





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.