Supă de Roșii




SUPĂ DE ROȘII

( 2 porții x 200 ml )


Ingrediente


- Apă 500 ml
- ceapă 30 g
- moecov 50 g
- pătrunjel 25 g
- roșii 300 g
- ardei gras o bucată
- orez 15 g
- unt 8 g
- verdeață tocată 5 g
- sare 2 g


Mod de preparare


Se pun la fiert, curățate și spălate, ceapa întreagă,
morcovul, pătrunjelul și ardeiul gras tăiat în felii.
Cînd legumele sînt moi se adaugă roșiile spălate,
curățate de coajă și tăiate în bucăți.
Se mai fierbe 10 - 15 minute., apoi se ia de pe foc.
Ceapa se aruncă, iar celelalte zarzavaturi se pasează
prin sită și, împreună cu zeama, se pun din nou la
fiert, adăugîndu-se orezul ales și spălat.
Se lasă să fiarbă pînă se înmoaie orezul, completîndu-se
lichidul pierdut prin evaporare.
Se pune apoi sare, iar la servire se adaugă untul și verdeața
tocată fin.
Se dă copiiilor peste 9 luni.


Calorii  cca 105/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.