Supă de Ou ( Stoeltzner )




SUPĂ DE OU ( STOELTZNER )

( 4 porții x 200 ml )


Ingrediente


- Lapte fiert 500 ml
- apă 500 ml
- făină ( zeamil ) 10 g
- zahăr 50 g
gălbenușuri ou 2 bucăți


Mod de preparare


În apa care fierbe se adaugă făina ( zeamilul ),
după ce a fost diluată în puțină apă rece.
Se continuă fierberea 10 - 15 minute.,
amestecînd mereu cu o lingură de lemn, apoi
se adaugă laptele fiert și îndulcit.
Compoziția se ia de pe foc și - cît este încă
fierbinte - i se adaugă gălbenușurile, în
prealabil bătute și diluate cu puțină apă.
Amestecul se face treptat.
Oul nu trebuie să coaguleze, iar amestecul
trebuie să fie cît mai omogen.
Se răcește brusc, punînd vasul cu supă
în alt vas, cu apă rece.
Se continuă baterea pînă cînd supa este
complet răcită.
Se dă sugarilor peste 7 luni.

Calorii  175/porția





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.