Supă de Fasole Verde



SUPĂ DE FASOLE VERDE

( 2 porții x 200 ml )

Ingrediente


- Fasole verde 250 g
- morcovi 50 g
- ceapă 30 g
- unt ( ulei ) 30 g/ml
- zahăr 5 g
- roșii 100 g ( sau o linguriță de bulion )
- făină 10 g
- apă 1 litru
- sare
- pătrunjel verde 10 g


Mod de preparare


Se curăță morcovul și ceapa, se toacă mărunt și
se pun să fiarbă în apă.
Cînd zarzavatul este aproape fiert se adaugă
fasolea, spălată și tăiată în bucățele de 2 cm.
Se fierbe în continuare în vasul acoperit.
Separat, se prepară un sos din făină și zeamă de
supă și se toarnă apoi în oala cu zarzavaturi.
Roșiile, curățate de pieliță și sîmburi, se taie în
felii subțiri și se pun în supă odată cu sarea.
Supa se poate acri cu puțină zeamă de lămîie sau cu
oțet de fructe ( mere ).
Se servește după ce s-a adăugat untul ( uleiul )
și pătrunjelul tocat și s-a mai dat un clocot.


Calorii    cca 160/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.