Supă de Dovlecei



SUPĂ DE DOVLECEI

( 2 porții x 200 ml )

Ingrediente


- Dovlecei 250 g
- morcovi 100 g
- păstîrnasc 50 g
- ceapă 30 g
- unt ( ulei ) 20 g
- orez 10 g
- apă 600 ml
- făină 10 g
- smîntînă 50 g
- sare
- pătrunjel 40 g


Mod de preparare


Zarzavatul, tăiat mărunt, se pune la fiert în apă
cu puțină sare sare.
Cînd este bine fiert, se strecoară supa.
Se curăță, dovleceii și se taie în felii nu prea
subțiri, ca să nu se sfărîme, apoi se pun în
supa care clocotește, odată cu orezul spălat.
Se mai lasă să fiarbă 15 - 20 de minute.
Se topește untul într-o tigaie, fără să se încingă,
se amestecă cu făina și se fierbe cu cîteva
linguri de supă.
Acest sos se răstoarnă în supa care clocotește,
fierbînd totul încă 15 minute.
La sfîrșit, se adaugă smîntîna și pătrunjelul verde tocat.


Calorii     cca 130/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.