Supă de Cartofi



SUPĂ DE CARTOFI

( o porție = 200 - 250 ml )


Ingrediente

- Apă 500 ml
- cartofi 100 g
- morcov 25 g
- ceapă 10 g
- pătrunjel 10 g
- ulei 5 ml
- sare
- verdeață
- eventual 10 g smîntînă ( iaurt )



Mod de preparare


Se pune la fiert apa cu uleiul și sarea 1 - 2 g.
Cînd dă în clocot, se adaugă morcovul
curățat, spălat și ras și rădăcină de pătrunjel
curățată și spălată.
Cînd sînt fierte pe jumătate, se pun cartofii,
curățați, spălați și tăiați în cubulețe și ceapă
tocată mărunt.
Se fierbe pînă cînd cartofii sînt bine pătrunși,
fără să se sfărîme.
La sfîrșit se adaugă verdeața.
Se poate bate cu smîntînă ( iaurt ).


Calorii : 135/porție ( fără smîntînă )
               160/porție ( cu smîntînă )




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.