Supă de Carne de Vacă



SUPĂ DE CARNE DE VACĂ

( 6 porții x 200 ml )


Ingrediente

- Carne de vacă cu os 500 g ( 300 g carne macră și un os cu măduvă )
- morcovi 100 g
- țelină 50 g
- păstîrnac 50 g
- rădăcinoase 30 g
- ceapă 30 g
- roșii 100 g
- sare 5 g
- pătrunjel verde 20 g
- apă 2 litri


Mod de preparare


Este bine ca osul să fie spart înainte de a-l pune la foc.
Se spală carnea în apă rece ( nu o lăsăm mai mult în apă )
și, împreună cu oasele, se pune în apă călduță, cu un praf de sare.
Se lasă să fiarbă la foc slab și se îndepărtează spuma.
Se adaugă apoi zarzavatul, curățat și tăiat bucăți mari
și se acoperă oala cu un capac, lăsîndu-l totuși desfăcut
într-o parte, pentru evacuarea aburilor.
Cu o furculiță, încercăm dacă s-au fiert carnea și zarzavatul.
Cînd sînt fierte, supa se strecoară într-un castron, jumătate
din cantitate, iar cealaltă jumătate se pune din nou la fiert,
cu garnitura preferată: găluște de griș, zdrențe, tăiței, fidea etc.
După ce au fiert se toarnă totul peste supa din castron, se sărează
și se adaugă pătrunjelul verde tocat.
Se mai lasă 10 - 15 minute, acoperită, înainte de a fi sevită.



Calorii     cca  90/porție ( fără garnituri )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.