Supă Cremă de Orez



SUPĂ CREMĂ DE OREZ

( o porție = 200 ml )


Ingrediente


- Supă limpede de legume 150 ml ( vezi rețeta nr 1 )
- orez 15 g
- gălbenuș de ou 1/4
- lapte 25 ml
- unt 3 g
- sare 1 g


Mod de preparare


În supa de legume clocotită se pune la fiert 30 min,
orezul, după ce a fost ales și spălat, apoi se adaugă
sarea și laptele, amestecînd continuu.
Separat se subțiază gălbenușul în puțină supă,
se bate bine și se adaugă cremei calde, împreună cu untul.
Se poate servi cu verdeață tocată sau cu suc proaspăt
de morcovi.
Se poate adăuga, de asemenea, brînza de vaci ( 10 g )
sau, la copii peste un an, telemea desărată.


Calorii    cca 150/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.