Supă Cremă de Cartofi



SUPĂ CREMĂ DE CARTOFI

( 2 porții x 200 ml )

Ingrediente


- Apă 400 ml
- cartofi curățați 200 g
- ceapă 30 g
- unt 5 g
- lapte 50 ml
- zeamă de lămîie 10 ml sau ( sare de lămîie )
- sare
- pătrunjel 10 g



Mod de preparare


Cartofii, spălați, curățați și tăiați felii, se fierb în apă
împreună cu ceapă întreagă, decojită și spălată.
Cînd sînt sînt bine înmuiate, se scot din apă, ceapa
se aruncă, iar cartofii se trec printr-o sită.
Pireul rezultat se pune în apă în care au fiert
cartofii, se sărează, se pun untul și laptele și se
mai dă un clocot.
La sfîrșit se poate adăuga pătrunjel fin tocat și
zeamă de lămîie sau ( sare de lămîie )


Calorii    cca 125/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.