Sos de Roșii



SOS DE ROȘII

( o porție = 100 g )

Ingrediente

- Unt 5 g
- roșii 50 g ( o roșie mică )
- făină 10 g
- apă ( bulion de legume sau carne ) 40 - 50 ml
- zahăr 3 g
- sare 1 g
- smîntînă 10 g
- eventual morcovi 50 g
- suc de roșii 20 g



Mod de preparare


Se topește într-o cratiță untul; cînd acesta fierbe, se
adaugă roșia tăiată felii, peste care se presară făina
și se subțiază cu apa sau bulion.
Se adaugă zahărul, se fierbe 10 minute., și apoi se
trece printr-o sită deasă.
Se adaugă sarea, smîntîna și se lasă să fiarbă din nou,
pentru ca sosul să se îngroașe.
În sosul de roșii făcut mai subțire se poate adăuga
morcov fiert, dat prin sită.
La sfîrșitul preparării, putem vitaminiza sosul prin
adaos de suc de roșii.


Calorii   110 ( preparat cu apă ).
               Dacă se pun și morcovi se
              adaugă 22 de calorii, iar
              iar pentru sucul de roșii
              încă 4 calorii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.