Sos Alb 2



SOS ALB 2

( o porție = 100 g )


Ingrediente


- Făină 5 g
- unt 5 g
- lapte 100 ml
- suc de lămîie 1 ml
- verdeață 5 g
- sare 1 g



Mod de preparare


Se dizolvă făina în două lingurițe de apă rece
și se răstoarnă peste laptele fierbinte.
Se dau în cîteva clocote, pentru ca făina să fie
bine fiartă și se sărează.
La servire se adaugă untul, care se topește în
sosul fierbinte.
Pentru corectarea gustului, se pot adăuga cîteva
picături de suc de lămîie ( înglobate picătură
cu picătură, pentru a nu precipita proteinele
din lapte ) și mărar fin tocat.


Calorii  110/porție


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.