Prepararea Borșului



PREPARAREA BORȘULUI


Ingrediente


- Tărîțe de grîu 1/2 kg
- pîine neagră 100 g
- mălai 30 - 40 g
- lămîie 1/2 buc
- frunze de vișin
- apă 5 litri



 Mod de preparare


Se amestecă tărîțele de grîu și mălaiul și se pun
într-un borcan mare de sticlă.
Se adaugă pîinea, lămîia tăiată felii și frunze de
vișin ( dacă se găsesc ).
Toate acestea se umezesc cu apă rece, și se lasă un
sfert de oră și apoi se toarnă peste ele apa clocotită.
Se acoperă borcanul și se ține la loc cald, avînd grijă
să mai amestecăm din cînd în cînd conținutul.
După o zi, borșul este acru.
Se lasă să se limpezească și se toarnă în sticle.
Peste tărîțele rămase se mai poate adăuga o dată
apă caldă, preparîndu-se astfel încă un rînd de borș.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.