Fiertură MORO I și II




FIERTURĂ MORO I ȘI II



Fiertură Moro I


- lapte 1 litru
- făină 30 g
- zahăr 70 g
- unt 50 g



Mod de preparare


În laptele rece se adaugă făina cernută și
rumenită și zahărul.
Se fierbe în clocot 20 de minute., completînd
apa ce se pierde prin firbere.
Se adaugă untul și se continuă fierberea pînă
la topirea acestuia.
Se recomandă copiilor peste 6 luni, avănd
o valoare calorică mare 1420 cal/1

Calorii: cca 285 o porție

------------------------------------------------------------------

Fiertură Moro II



- lapte 1 litru
- făină rumenită 70 g
- zahăr 50 g
- unt 50 g



Mod de preparare


Se amestecă făina și zahărul cu laptele și
se fierb în clocot 20 de minute., apoi se
pune untul.
În timpul fierberii se amestecă mereu cu
o lingură de lemn.
Se dă la copii peste 6 luni.
Valoarea sa calorică este foarte mare 1600 cal./1

Calorii 320/porție







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.