Cremă de Spanac




CREMĂ DE SPANAC


( o porție = 200 ml )

Ingrediente

- spanac 75 g
- bulion de oase degresat 200 ml
- smîntînă 5 g
- gălbenuș de ou 1/4
- unt 3 g
- sare 1 g
- zeamă lămîie 5 ml


Mod de preparare


Se spală bine spanacul, se taie cît mai mărunt
și se înăbușă într-o crăticioară, cu unt și cu
puțină apă.
Cînd s-a înmuiat bine, se pasează în bulionul de
oase ( rețeta nr. 27 ) și mai dă în cîteva clocote.
Se adaugă sarea, iar cînd s-a răcorit crema,
gălbenușul, frecat separat cu smîntîna.
Cînd se servește, se adaugă suc de lămîie,
sau suc de roșii.



Calorii    125/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.