Cremă de morcovi



CREMĂ DE MORCOVI

( o porție = 200 ml )


Ingrediente

- Morcovi 125 g
- apă 250 ml
- lapte 25 ml
- făină 3 g
- sare 1 g
- smîntînă 10 g
- verdeață 5 g



Mod de preparare

În apa sărată care clocotește se adaugă morcovii,
curățați, spălați și rași pe răzătoare de zarzavat.
După ce sînt fierți, morcovii se trec prin sită și
împreună cu zeama se pun din nou la fiert.
Cînd supa clocotește, se adaugă sosul alb, pregătit
astfel : făina se dizolvă în două lingurițe apă
rece și se răstoarnă peste laptele fierbinte.
Se dau în cîteva clocote, pentru ca făina să
fie bine fiartă, apoi se adaugă untul.
Supa și sosul alb se fierb împreună, amestecînd
continuu, iar la sfîrșit se adaugă verdeața tocată
mărunt.
Se poate servi cu smîntînă și cu crutoane de pîine;
fără smîntînă se poate da de la 4 luni, cu smîntînă
de la 6 luni.


Calorii    90 - 100/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.