Cremă de Legume



CREMĂ DE LEGUME

( o porție = 200 ml )


Ingrediente


- Morcov 25 g
- păstîrnac 25 g
- rădăcină de pătrunjel 10 g
- țelină 5 g
- cartofi 50 g
- dovlecei 15 g
- fasole verde 15 g
- roșii 25 g
- pătrunjel verde 5 g
- sare
- apă 350 ml.


Mod de preparare

Se fierb zarzavaturile în ordinea lor de fierbere,
într-un vas acoperit, pînă sînt perfect înmuiate
( 50 - 60 minute ).
Se trec toate zarzavaturile prin sită și se amestecă
în apa în care au fiert.
La sfîrșit se adaugă sarea și pătrunjelul tocat mărunt.
Se poate adăuga smîntîna ( 10 - 15 g )
sau la copiii denutriți se poate îngroșa cu 10 g
lapte praf.


Calorii  80/porție ( simplă )
            110/porție ( cu smîntînă )
            130/porție ( cu lapte praf )



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.