Ciorbă Țărănească de Vită



CIORBĂ ȚĂRĂNEASCĂ DE VITĂ

( 8 porții x 200 ml )

Ingrediente

- Carne de vită 600 g
- apă 2 1/2 litri
- sare 8 g
- morcov 100 g
- pătrunjel rădăcină 50 g
- ceapă 100 g
- cartofi 500 g
- ardei gras 100 g
- roșii 300 g
- varză albă 50 g
- mazăre 100 g
- fasole verde 100 g
- ulei 50 g
- leuștean 10 g
- pătrunjel verde 20 g
- suc de lămîie 4 lingurițe sau oțet 2 - 3 linguri.


Mod de preparare


Carnea se taie în bucăți egale și se pune la fiert în
apa cu sare.
Pe parcurs, se spumează și, cînd carnea a fiert,
se pune ceapa tăiată mărunt și se fierbe în continuare.
Morcovii, albitura și țelina, curățate și spălate, se taie
în cuburi mari și se pun în ciorbă împreună cu
zarzavatul călit, lăsîndu-se să mai fiarbă 30 minute.
Roșiile se curăță de pieliță, se taie bucăți, apoi împreună
cu fasolea și mazărea, se pun în ciorbă și se fierb
15 minute.
Ciorba se acrește cu lămîie ( sau sare de lămîie ) sau
oțet, iar la sfîrșit se pun leușteanul și pătrunjelul tocat.


Calorii   230/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.