Ciorbă de Perișoare



CIORBĂ DE PERIȘOARE


( 8 porții x 200 ml )


Ingrendiente

- Carne de vacă 500 g ( sau 250 g carne vacă și 250 g carne slabă de porc )
eventual și i kg oase de vacă
- ceapă 150 g
- zarzavat ( morcovi, pătrunjel, țelină ) 400 g - rădăcinoase
- orez 50 g
- ulei 30 ml
- roșii 200 g sau ( pastă bulion 50 g )
- 1 bucată ou
- sare 10 g
- leuștean 20 g
- pătrunjel 20 g
- lămîie 4 lingurițe ( suc ) sau sare de lămîie
- apă 3 litri


Mod de preparare

Dacă sînt și oase, le fierbem în apa cu sare 2 ore și jumătate.
Pe parcurs se spumează.
Se strecoară și, în zeama obținută, se pun la fiert zarzavatul
tăiat cubulețe și ceapa tăiată mărunt.
Dacă nu aveam oase la dispoziție, zarzavatul se pune la fiert
în apă cu sare.
Se fac perișoarele din carnea tocată, amestecată cu orez, sare,
puțin pătrunjel tocat mărunt și ulei și se pun la fiert în zeama
cu zarzavat.
Cînd perișoarele au fiert, se adaugă roșiile curățate și tăiate
( sau pasta de bulion ).
La sfîrșit se pune verdeața tocată mărunt și se acrește cu lămîie,
sare de lămîie sau oțet, după preferințe.


Calorii 180/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.