Ciorbă de Perișoare a la Grec



CIORBĂ DE PERIȘOARE A LA GREC

( 8 porții x 200 ml )


Ingrediente

- Carne de vacă 500 g ( 250 g carne vacă + 250 g carne slabă de porc )
- oase 1 kg ( facultativ )
- ceapă 100 g
- zarzavat de supă ( morcovi, țelină, rădăcină pătrunjel ) 400 g
- sare 10 g
- orez 50 g
- 1 ou buc
- smîntînă 150 g
- pătrunjel verde 20 g
- zeamă de lămîie
- 4 lingurițe sau sare de lămîie ori oțet
- gălbenuș de ou 2 bucăți
- ulei 30 ml
- apă 3 litri



Mod de preparare

Oasele se pun la fiert în apă, se spumează.
Se fierb cc 2 ore, apoi se strecoară.
Se taie zarzavatul în cuburi mici, iar ceapa se toacă mărunt;
se pun la fiert în zeama de oase strecurată sau, dacă nu am
avut oase, în apă cu sare.
Carnea se dă prin mașina de tocat, împreună cu o ceapă,
apoi se amestecă cu ulei, ou crud, sare, orez și puțin
pătrunjel tocat.
Se formează perișoarele, care se pun în ciorba clocotindă
și se fierb 25 - 30 min.
La sfîrșit, ciorba ,,se drege” cu r gălbenușuri amestecate
cu smîntînă, apoi se acrește și se pune pătrunjel tocat mărunt.


Calorii    230/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.