Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație
Ciorbă de Perișoare a la Grec
CIORBĂ DE PERIȘOARE A LA GREC
( 8 porții x 200 ml )
Ingrediente
- Carne de vacă 500 g ( 250 g carne vacă + 250 g carne slabă de porc )
- oase 1 kg ( facultativ )
- ceapă 100 g
- zarzavat de supă ( morcovi, țelină, rădăcină pătrunjel ) 400 g
- sare 10 g
- orez 50 g
- 1 ou buc
- smîntînă 150 g
- pătrunjel verde 20 g
- zeamă de lămîie
- 4 lingurițe sau sare de lămîie ori oțet
- gălbenuș de ou 2 bucăți
- ulei 30 ml
- apă 3 litri
Mod de preparare
Oasele se pun la fiert în apă, se spumează.
Se fierb cc 2 ore, apoi se strecoară.
Se taie zarzavatul în cuburi mici, iar ceapa se toacă mărunt;
se pun la fiert în zeama de oase strecurată sau, dacă nu am
avut oase, în apă cu sare.
Carnea se dă prin mașina de tocat, împreună cu o ceapă,
apoi se amestecă cu ulei, ou crud, sare, orez și puțin
pătrunjel tocat.
Se formează perișoarele, care se pun în ciorba clocotindă
și se fierb 25 - 30 min.
La sfîrșit, ciorba ,,se drege” cu r gălbenușuri amestecate
cu smîntînă, apoi se acrește și se pune pătrunjel tocat mărunt.
Calorii 230/porție
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.