Bulion ( Supă ) de Oase



BULION ( SUPĂ ) DE OASE

( 5 porții x 200 ml )

Ingrediente


- Oase vacă 500 g
- morcovi 100 g
- țelină 50 g
- păstîrnac 50 g
- rădăcină pătrunjel 30 g
- ceapă 30 g
- pătrunjel verde 25 g
- sare 5 g
- apă 2 litri.



Mod de preparare


Oasele se sparg cu un satîr, se spală bine
și se pun la fiert în apă rece cu puțină sare.
Se ridică din cînd în cînd spuma și se lasă
să fiarbă la foc slab, cca o oră.
Se adaugă zarzavatul, curățat și spălat.
Cînd toate sînt fierte, se ia de pe foc și se
lasă să se limpezească înlăturînd grăsimea
adunată deasupra.
Se strecoară și se pune din nou pe foc, se
potrivește de sare și se adaugă garnitura
( tăiței, fidea, găluște etc ).
După ce și aceasta au fiert, se pune pătrunjel
verde tocat mărunt.
Bine degresată, această supă se poate da de
la 7 luni.


Calorii   cca  50/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.