Bulion Limpede de Legume




BULION LIMPEDE DE LEGUME

( o porție = 200 - 250 ml )


Ingrediente

- morcov 25 g
- pîstîrnac 25 g
- rădăcini - pătrunjel 10 g - țelină 5 g
- cartofi 50 g
- frunze pătrunjel 3 g
- apă 300 ml
- sare ( după gust )


Mod de preparare


Se curăță zarzavaturile, se spală și se dau
pe răzătoare, apoi se pun la foc cu apa care
a clocotit, ușor răcită, într-un vas bine
acoperit.
Se fierb aproximativ o oră, se adaugă verdeața
și se ține vasul acoperit încă 5 minute.
Se strecoare și se poate adăuga suc de roșii ( lămîie ).
De asemenea, se pot adăuga : lapte ( 30 - 40 ml ),
unt ( 5 g ), smîntînă ( 15 - 20 g ) sau ou ( 1/4 ).



Calorii cca 60/1 porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.