Bulion de Carne



BULION DE CARNE

( o porție = 100 ml )


Ingrediente


- Carne cu oase 70 - 80 g
- apă 300 ml
- ceapă 3 - 5 g
- praz 5 - 10 g
- pătrunjel 10 g
- morcov 10 g
- sare
- verdeață 5 g


Mod de preparare


Carnea se curăță de grăsime și tendoane, se spală și se taie în
bucăți mici, iar oasele se zdrobesc mărunt.
Se adaugă apă rece și se pune la foc mijlociu, acoperindu-se
cu un capac, pînă cînd începe să fiarbă.
În acest moment se scoate capacul și se pune vasul cu supa
pe marginea mașinii de gătit, lăsîndu-se să se ridice spuma,
care se scoate cu atenție, folosind o lingură obișnuită.
Se pun în bulionul curat zarzavaturile curățate, spălate și
tăiate mărunt.
Cînd începe să clocotească, se acoperă cu capacul și se lasă
să fiertă încet 2 ore și jumătate, punîndu-se și sare.
La sfîrșit supa se strecoară și în zeama obținută se adaugă
verdeața tocată  mărunt.
Carnea și o parte din zarzavaturi pot fi folosite la pregătirea
altor feluri de mîncare ( rasol etc. ).


Calorii   115/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.