Borș Moldovenesc



BORȘ MOLDOVENESC

( 12 porții x 200 ml )


Ingrediente

- Carne de vacă 900 g
- rădăcină pătrunjel 100 g
- morcovi 100 g
- ceapă 150 g
- varză dulce 500 g
- sfeclă roșie 150 - 200 g
- cartofi 350 g
- mărar și pătrunjel verde cîte 20 - 30 g
- ardei gras 200 g
- roșii 250 g sau ( bulion sau pastă tomate 100 g )
- smîntînă 50 g
- borș 3/4 litri
- sare 15 g
- apă 3 litri.


Mod de preparare


Carnea se taie în bucăți mai mici, egale și se
fierbe în apa cu sare.
Se spumează, apoi se pun zarzavaturile curățate,
spălate și tăiate în cubulețe mici.
Cînd carnea și legumele au fiert se pun roșiile
( pasta de roșii ) și borșul clocotind separat.
La sfîrșit se adaugă smîntîna mărarul și
pătrunjelul și se lasă să mai dea un clocot.


Calorii   180/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.