Borș cu Perișoare



BORȘ CU PERIȘOARE

( 8 porții x 200 ml )

Ingrediente


- Oase vacă 1 kg
- carne vacă 500 g
- orez 20 g
- ou 1 buc
- sare 10 g
- borș 1/2 l
- morcovi 100 g
- țelină 50 g
- albitură 100 g
- ceapă 100 g
- roții 200 g
- pătrunjel verde 20 g
- leuștean 20 g
- apă 4 litri


Mod de preparare


Oasele se fierb în apă cu sare și ceapă cam o oră
și jumătate, apoi se strecoară și, în supa astfel
obținută, se pune la fiert zarzavatul curățat și tăiat
în cubulețe  mici, apoi perișoarele din carne, ou,
sare și orez.
Cînd zarzavatul și perișoarele sînt fierte, se adaugă
borșul clocotit separat și apoi roșiile, curățate de
pieliță și tăiate.
Se mai fierbe 10 -15 minute, apoi se dă de o parte
și se adaugă verdeața tocată mărunt.
Se poate prepara și fără oase ( în acest caz zarzavaturile
și perișoarele se pun în apă cu sare ).



Calorii  140/porție


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.