Supă Czerni-Kleinschmidt ( o porție = 200 ml )




SUPĂ CZERNI-KLEINSCHMIDT ( O PORȚIE = 200 ML )


- Unt 5 g
- Făină 5 g
- Zahăr 5 g
- Apă 100 ml
- Lapte 75 ( 50 sau 60 ) ml


Mod de preparare

Untul se topește la foc moale 3-5 minute, pînă dispare spuma
și nu se mai simte mirosul acru, amestecînd mereu cu o lingură
de lemn.
Se adaugă făina și se amestecă conținutul pînă ce aceasta capătă
o culoare brună, dispar grunjii și devine fliudă.
Se adaugă, puțin cîte puțin, apă fierbinte și zahăr, amestecînd mereu.
Se fierbe 10 minute, adîugîndu-se apa care sa evaporat și se trece
printr-o sită deasă, pentru a se sfîrîma grunjii.
La acest amestec cald se adaugă laptele cald în proporție de 3/4 ( 75 ml )
2/3 ( 60 ml ) sau 1/2 ( 50 ml ), după vîrsta și toleranța digestivă.
Se recomandă la sugarii peste 3 luni.

Calorii 100 - 125/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.