Sirop de Măceșe ( Bun în Anemi )




SIROP DE MĂCEȘE



Fructele de măceș, materie primă care stă la baza preparării siropului, conțin
viamina C, B-caroten sau provitamina A, vitamina P, zaharurii, acizii
citric și malic.
Prin aceste substanțe chimice, siropul de măceșe contribuie la reglarea
proceselor vitale în organismul omului.
Astfel, prin vitamina C, ajută la consolidarea legăturilor între celule,
evitînd producerea hemoragiilor, consolidează sistemul osos prin fixarea
calciului din alimente, sporește rezistența organismului în bolile infecșioase.
În astenie ( oboseală ) produce o stare de înviorare, în anemii mărește cantitatea
de globule roșii, ajută la formarea dentiției la copii și la evitarea cariilor dentare.
Cu toate că fructele de măceș conțin cantități foarte mici de vitamina A, totuși
în cadrul complexului vitaminic din sirop, ea își menține rolul de a echilibra
funcțiile organice.
Vitamina P contribuie la menținerea permeabilități normale a vaselor de sînge.
Ea este un activant al vitaminei C, necesară funcționării normale a circulației sîngelui.
Întregul complex de vitamine, precum și ceilalți componenți ai fructelor fac
siropul de măceșe să nu fie numai o simplă băutură răcoritoare și plăcută la gust,
ci și un bun tonic și reconfortant al organismului.
Cercetările recence au arătat că prepararea din fructe de măceș sînt recomandate
și în bolile de ficat.
Siropul se folosește de obicei apă, sifon sau apă minerală și în diferite preparate alimentare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.