Regimul Alimentar în Timpul Sarcinii



REGIMUL ALIMENTAR ÎN TIMPUL SARCINII



Regimul alimentar al femeii gravide este de o deosebită însemnătate.
El trebuie să fie armonios și să cuprindă alimente indispensabile,
așa cum sunt : proteine, grăsimi, dulciuri, substanțe minerale ( fier,
calciu, sare ), vitamine de toate categoriile, lichide.
Avînd în vedere cele de mai sus, dorim să precizăm că aceasta nu înseamnă
că în timpul sarcinii trebuie să mîncăm pentru doi.
Gravida care lucrează poate continua să mănînce aceeași cantitate
de alimente, dacă aceasta nu este excesivă.
În ce privește calitatea alimentației, aceasta trebuie îmbunătățită în așa
fel încît să încorporeze în regimul său alimente și lichidele necesare.
Alimentele protidice sau proteinele sînt de origine animală : ouăle,
carnea, peștele, laptele, brînza etc, sau de origine vegetală : legumele,
fructele, pîinea, cerealele.
Trebuie să avem un aport de proteine aproximativ de 1,5 g pentru
1 kg greutate corporală, adică 80-100 g proteine pe zi.
Dar alimentele protidice de natură animală sau vegetală sînt mai
mult sau mai puțin bogate în proteine.
De exemplu, un biftec conține aproximativ 17 g proteine la 100 g,
100 g pîine aproximativ 10 g, brînză 25-30%, peștele 22%,
carnea de vită 20% laptele 30%.
Astfel, meniul trebuie să fie de asemenea manieră aranjat încît să conțină
produse variabile, dar care să furnizeze pe necesarul de aproximativ
100 g proteine.
De aceea este bine ca în alcătuire regimului nostru să cunoaștem care ar fi
substanțele cele mai recomandate de la caz la caz și sînt produsele
în speță care conțin cantitățile necesare de aceste substanțe.
O insuficiență de proteine poate cauza edeme, în timp ce un exces al
acestora poate duce la o contractură uterină mai accentuată și în
final la o naștere mai dificilă.


Continuare partea a-2-a

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.