Pulberi din Lapte de Vacă Integral




PULBERI DIN LAPTE DE VACĂ INTEGRAL



Sînt preparate obținute prin evaporarea apei din laptele de vacă integral,
prin uperizare și cu modificarea calitativă a nutrimentelor.
Pulberile din lapte ( lapte praf ) folosite la noi sînt: Rarăul, Mureșul,
Suceava și Lactosanul, acesta din urmă fiind singurul lapte
românesc standardizat și se folosește numai în concentrație de 13%,
la copiii peste 4 luni.
Pulberile de lapte de vacă se resuspendă în mucilagiu de orez 2-3%
și se zaharează 5%.
Concentrația de lapte praf la 100 g lapte reconstituit diferă cu vîrsta :
- în prima lună se folosește concentrația de 8 g%
- în lunile 2-3 se folosește concentrația de 10 g%
- din luna a 4-a se folosește concentrația de 13 g% ceea ce corespunde
laptelui de vacă integral.
Menționăm că, în general, o linguriță rasă din pulberile de lapte
conține circa 3 g.
Singur Lactosanul are în ambalaj o menzură ( măsură ) care, rasă,
conține 4,5 g pulbere.
Cînd se prepară, toate aceste pulberi de lapte de vacă integral se fierb.

Calorii
Concentrație 8% cu 5% zahăr = 535/1
Concentrație 10% cu 5% z = 700/1
Concentrație 13% cu 5% z = 870/1



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.