Ceai Tonic Aperitiv




CEAI TONIC APERITIV


- Rădăcină de ghințură
- Rizomi de obligeană
- Schinel
- Țintaură
- Pelin
- Măceșe
- Coriandru



În anemii, convalescență, debilitate, lipsa poftei de mîncare,
se recomandă un ceai tonic aperitiv preparat din diferite
plante medicinale și aromatice.
Substanțele amare din aceste plante prin receptorii gustativi
aflați în gură excită mucoasa stomacului, mărind secreția
gastrică și prin aceasta, stimulînd pofta de mîncare.
Produsele amare au un efect pozitiv asupra mobilități
intestinului și secreției pancreasului.
Creștere acidității sucului gastric influențează dezvoltarea florei
bacteriene îmbunătățind astfel asimilarea și digestia alimentelor.
În formula acestui ceai intră schinelul, țintaura, pelinul, ghințura,
plante recunoscute ca tonice amare.
Fructele de măceș, prin conținutul în vitamine, zahăr și acizi organici,
măresc calitatea ceaiului, iar fructele de coriandru și obligeana îi
dau o aromă plăcută și măresc fluxul salivar.
Pentru a se obține efectul dorit, ceaiul se va lua cu o jumătate de oră
înaintea meselor principale.
Din acest amestec de plante se poate prepara și un bun vin tonic.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.