Ceai Hepatic





CEAI HEPATIC



- Coajă de crușîn
- flori de mentă
- Fructe de măceș
- Mătase de porumb
- Rădăcină de păpădie
- Turița mare
- Rostopască
- Volbură
- Sunătoare

Printre funcțiunile pe care le are ficatul este și aceea de a înlesni eliminarea fierei
( secreția biliară ), ușurînd astfel digestia ( mistuirea ) grăsimilor.
Inflamarea cezicei biliare dă naștere la o serie de perturbări în organism,
printre care și formarea de calculi ( pietre ) care duc la boala numită litiază biliară.
În acest caz, ficatul se mărește și devine dureros.
În boli de ficat, pe lîngă regimul și tratamentul indicat de medic, se recomandă
să se bea ceai hepatic.
Ceaiul acesta are proprietatea de a mări secreția bilei, ușurînd și micșorînd
volumul ficatului, de a calma durerile etc.
Coada-șoricelului, datorită uleiului volatil, acționează ca bactericid și antiinflamator,
iar principiul amar din această plantă stimulează secreția vezicei biliare și a sucurilor
gastrice.
În același timp, calmează spasmele care provoacă durerea.
Sunătoare are acțiune antiseptică și descongestivă.
Fructele de măceș și mătasea de porumb, pe lîngă activarea secreției bilei, măresc diureza,
eliminînd toxinele formate la nivelul ficatului.
Turița mare și păpădia completează acțiunea celorlalte plante, favorizînd eliminare
secreției biliare.
Coaja de crușîn și volbura măresc contracția mușchilor stomacului și ai intestinelor,
provocînd o ușoară purgație care duce la diminiuarea volumului ficatului, prin
excitarea bilei.
Menta și rostopasca, prin proprietățile lor antiseptice și antispamodice, reduc inflamațiile
și calmează colicile hepatice.
Se beau două-trei ceaiuri calde pe zi, dintre care unul dimineața pe stomacul gol.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.