Ceai Gastric


CEAI GASTRIC

1.
- Flori de coada-șoricelului
- Flori de gălbenele
- Flori de mușețel
- Rădăcină de odolean
- Mentă
- Păpădie


2.
- Flori de gălbenele
- Sunătoare
- coada-șoricelului
- Troscot
- Țintaură
- Anason
- Coriandru


În bolile de stomac manifestate prin balonări și aciditate crescută, în ulcerul
stomacal și duodenal, în colitele de fermentație, ceaiurile gastrice aduc un
ajutor prețios completînd tratamentul indicat de medic.
În acest scop, s-au pus la dispoziția bolnavilor de stomac două ceaiuri, în formula
cărora intră plantele cu proprietăți antiseptice, ușor astringente, cicatrizante
și calmante ale durerilor.
Florile de gălbenele au rolul de a vindeca ulcerațiile produse pe mucoase
și de a distruge anumiți microbi.
Datorită acestei proprietăți ele micșorează inflamațiile și înlesnesc procesul
de creștere a țesuturilor.
Sunătoarea calmează durerile, oprește diareea, stimulează digestia.
Este un bun dezinfectant în colitele învechite și cronice.
Coada-șoricelului și mușețelul, pe lîngă o puternică acțiune antiseptică, liniștesc
durerile și ajută la eliminarea gazelor care dau stări de balonare stomacului.
O acțiune asemănătoare au anasonul și coriandrul.
Troscotul este un bun astringent, iar împreună cu țintaura ajută la mărirea poftei
de mîncare și, în același timp, la tonifierea stomacului.
Celelalte plante ce intră în compoziția ceaiurilor gastrice ca . menta, păpădia
și valeriana, pe lîngă proprietățile antiseptice, au rolul de a calma spasmele ce
provoacă dureri în gastrite, colite, ulcere etc.
Produc o ușoară anestezie a mucoasei gastrice.
Se recomandă a se bea două-trei ceaiuri călduțe pe zi, după mesele principale,
alternînd ceaiul gastric nr 1 cu nr 2.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.