Tort de Cremă




TORT DE CREMĂ


Cantitățile necesare pentru blat



- 100 g zahăr
- 4 ouă
- 100 g faină
- 250 ml sirop preparat din 1/2 pahar de zahăr și 1/2 pahar apă.
- fructe zaharisite.



Mod de preparare


Cantitățile necesare pentru cremă: 100 ml lapte, 50 g zahăr,
două gălbenușuri, 150 g unt proaspăt, zahăr vanilat, rom.

Prepararea blatului
Se freacă gălbenușurile cu zahăr pînă se albesc se adaugă făina,
apoi ușor albușurile bătute spumă.
Se coace, într-o tapetată cu pemet.
După ce s-a copt se taie în două în plan orizontal, se
însiropează și se unge fiecare foaie cu cremă.

Prepararea cremei
Se freacă bine gălbenușurile cu zahăr, se subțiază cu laptele
vanilat și se fierbe în baia de apă, pînă cînd se îngroașă.
Se lasă să se răcească, se pune puțin rom.
Se freacă untul spumă, se adaugă gălbenușurile frecate cu zahăr
și cu această cremă se unge tortul pe la mijloc.
Se garnisește deasupra cu fructe zaharisite, de diferite culori.
Se pot încorpora în cremă și două linguri de cacao.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.