Tocană Dietetică cu Carne




TOCANĂ DIETETICĂ CU CARNE



Cantitățile necesare pentru 2 porții


- 100 g carne slabă de vită, macră
- 200 ml supă de zarzavat strecurată
 - un morcov
- o bucată de țelină
- un pătrunjel
- o conopidă
- 2 cartofi
- 50 ml lapte
- 50 g făină
- 5 g untdelemn crud sau unt.



Mod de preparare



Bucate întreagă de carne se fierbe pe jumătate, în apă.
Această supă se aruncă, iar carnea se taie în bucăți și
se pune în continuare să fiarbă în supa de zarzavat, strecurată.
Separat se înăbușe morcovul, țelina, pătrunjelul și conopida,
tăiate în felii rotunde.
La urmă se adaugă cartofi, fierți și tăiați felii, și sosul alb




preparat din făină, lapte și untdelemn.
Se amestecă toate cu carnea fiartă în zeama de zarzavat,
se adaugă verdeață și se bagă în cuptor 5-10 minute.
Tocana dietetică poate fi recomandată în hepatită și nefrită.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.