Supă de Zarzavat ”A la Grecque”






SUPĂ DE ZARZAVAT ”A LA DRECQUE”




Cantitățile necesare pentru 2 porții

- 1 cartof
- un morcov




- 1/2 țelină
- o lingură de orez
- 1/2 linguriță de untdelemn
- două lingurițe de lapte
- 1 gălbenuș de ou
- 500 ml apă
- zeamă de lămîie



Mod de preparare


Zarzavatul ras se pune la fiert în puțină apă
cu puțină sare.
Cartoful se adaugă la fiert după un sfert de oră.
 Se strecoară, se adaugă orezul și untdelemnul,
fierbînd supa în continuare.
Cînd orezul este fiert, se adaugă 1-2 lingurițe de
zeamă de lămîie, după gust, apoi laptele în care s-a
amestecat gălbenușul de ou și verdeața tocată.
Această supă se poate servi cu crutoane.
Se recomandă copiilor cu distrofie, în vîrstă
de peste 1 an, convalescenților după hepatită, în nefrită.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.