Supă-Cremă de Spanac






SUPĂ-CREMĂ DE SPANAC




Cantitățile necesare pentru 2 porții


- 250 g spanac curățat și spălat
- un morcov
- 50 ml lapte
- 20 g făină
- 5 g unt proaspăt
- sare
- 5oo ml apă


Mod de preparare


Se fierbe morcovul în puțină apă cu sare, separat se fierbe
spanacul timp de 10 minute.
Se strecoară și se toacă mărut.
La aceasta se adaugă zeama în care a fiert morcovul
și făina subțiată cu lapte și se mai fierbe totul
înăbușit încă 20 de minute.
Se potrivește cu sare.
Se servește cu unt proaspăt și crutoane.
Se recomandă în anemii, în distrofii peste vîrsta de 1 an,
precum și în convalescență după hepatită.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.