Supă-Cremă de Cartofi






SUPĂ-CREMĂ DE CARTOFI



Cantitățile necesare pentru 4 porți



- 500 ml supă de zarzavat strecurată
- 2-3 cartofi curățați și tăiați în formă de cubulețe
- 50 ml lapte
- 5 ml ulei crud
- verdeață
- puțină sare
- crutoane de pîine albă, preparate în cuptor


Mod de preparare



În zeama de supă de zarzavat strecurată se fierb bine cartofii
amestecînd din cînd în cînd, ca să nu se prindă de fundul cretiței.
Cînd sunt fierți, se dau prin sită.
Se mai clocotesc o dată.
Cînd se ia supa de pe foc, se adaugă laptele, uleiul crud, și verdeața tocată.
Supa se servește cu crutoane de pîine.
Se recomandă în convalescență după hepatită, nefrită, boli febrile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.