Sote de Fasole Verde





SOTE DE FASOLE VERDE



Cantitățile necesare pentru 2 porții



- 200 g fasole verde crudă
- 3 lingurițe de ulei
- două roșii
- sare
- mărar
- două lingurițe de smîntînă.



Mod de preparare


Se fierbe fasolea curățată, în apă cu sare și se scurge.
Separat se înăbușe roșiile la foc mic, cu puțină apă,
după ce au fost curățate de coajă și de sîmburi.
Peste ele se toarnă fasolea fiartă, uleiul și verdeața,
lăsînd totul să fiarbă înăbușit încă 10 minute.
Se servește cald cu puțină smîntînă deasupra.
În același fel se prepară și alte sosuri de legume
proaspete - de conopidă, mazăre foarte tînără etc.
Soteurile se recomandă lîngă fripturi la grătar sau
ficat, convalescenților după hepatită, în nefrită, anemii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.