Sos de Fructe ( Mere, Vișine, Caise, Măceșe )




SOS DE FRUCTE ( MERE, VIȘINE, CAISE, MĂCEȘE )



Cantitățile necesare


- 200 g mere
- 5 g făină
- 5 g unt
- 5 g zahăr



Mod de preparare


Jumătete din cantitatea de mere se pune la fiert, cu coajă
și miez.
Zeama obținută se strecoară.
În ea se adaugă făina diluată separat cu puțină apă rece,
rahărul și untul.
Se dau în cîteva clocote, pînă cînd se obține un sos de
consistența dorită.
Înainte de servire, se rade cantitatea de mere păstrate crude
care apoi se stoarce prin tifon.
Zeama obținută se adaugă la sos în momentul servirii, pentru
a păstra vitaminele.
La fel se prepară și sosul de vișine, de caise sau de măceșe.
Se servesc la fripturi sau rasoluri.
Sunt foarte indicate convalescenților după hepatită, în nefrită,
copiilor distrofici de la vîrsta de 1 an.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.