Ruladă de Carne





RULADĂ DE CARNE


Cantitățile necesare pentru 2 porții



- 200 g carne moale de vacă
- un morcov
- un pătrunjel
- 20 ml ulei
- un albuș de ou
- două linguri de suc de roșii
- o felie de franzelă
- sare
- verdeață


Mod de preparare


150 g carne, bucată întreagă, se bate bine pe fundul de lemn,
ca pentru șnițel, apoi se pune într-o cratiță și se înăbușe,
cu puțină apă pe foc.
Restul de 50g carne se pune să fiarbă împreună cu zarzavatul,
în apă fiartă cu puțină sare.
După ce au fiert, amestecul se trece prin mașina de tocat, de
2-3 ori.
Se poate toca numai carnea, iar zarzavatul fiert se taie în cubulețe
și se amestecă cu franzela înmuiată și cu verdeața tocată.
Se prepară astfel o compoziție cu care se umple felia de carne
înăbușită, după ce a fost întinsă pe un fund de lemn.
Se rulează și se leagă cu un fir de ață.
Rulada astfel pregătită se coace în cuptor, într-o cratiță, cu 2-3
linguri de apă caldă, suc de roșii și ulei.
Se lasă să se rumenească, întorcînd-o pe ambele părți.
Se lasă apoi să se răcească și se scoate ața.
Se servește tăiată în felii, cu piure de spanac sau cu sote
de morcovi sau cu sos tomat.
Rulada de carne se mai poate prepara și cu umplutura de orez
fiert, servind-o cu sos tomat.
Se dă convalescenților după hepatită, în anemii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.