Regimul Alimentar în Toxiinfecțiile Alimentare





REGIMUL ALIMNTAR ÎN TOXIINFECȚIILE ALIMETARE



Toxiinfecțiile alimentare sunt boli cauzate de ingerarea unor alimente
contaminate cu microbi sau cu toxinele lor.
Semnele de boală apar, în general, la scurt timp după consumarea
alimentelor și afectează toate persoanele care au mîncat din acel aliment.
Totuși, copiii fiind mai sensibilii, menifestările de boală pot să apară
în primul rînd la ei și să fie de intensitate mai mare.
Manifestările bolii sunt predominant digestive: grețuri, vărsături, scaune diareice,
aproape totdeauna însoțite de alterarea stării generale ( stare de rău, tegumente
palide, copilul nu se poate ține pe picioare, stare de leșin )
Măsura cea mai urgentă este de a prezenta copilul la medic.
Regimul alimentar, pînă la consultația medicului, constă în administrarea
de lichide, ceaiuri, ape minerale, sifon, în cantități mici și dese,
pentru a combate deshridatarea.
Tratamentul medical complex va restabili starea generală și funcția digestivă.
În aproximativ 3-4 zile se poate trece la un regim compus din supă
de zarzavat pasat, supă de orez, supă de fructe, pireuri de fructe crude
sau coapte, făinoase fierte în apă, brînză de vaci, ou în preparate,
papanași, budinci, carne fiartă și tocată, preparată dietetic.
Se vor administra 4-5 mese pe zi.
În raport cu microbul care a determinat boala și cu starea bolnavului,
după 4-5 zile alimentația revine la normal, evitîndu-se abuzurile.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.