Regimul Alimentar în Sindromul Nefrotic





REGIMUL ALIMENTAR ÎN SINDROMUL NEFROTIC




Sindromul nefrotic sau nefrozele reprezintă, în general, boli cu evoluție cronică.
În perioadele de acutizare, dieta va fi aceeași ca în glomerulonefrita acută difuză.
În perioadele de remisiune, se va menține un regim sărac în sare ( 1-2 g pe zi,
adică fără adaos de sare în alimente ), relativ bogat în proteine ( 2-3 g pe kilocorp/zi ).
Proteinele trebuie să fie de origine animală, din alimente ca laptele, ouăle, carnea,
și de origine vegetală din zarzavaturi cum sunt cartofi, mazărea, conopida.
Rația de lipide va fi limitată la 5-29 g/zi.
Complectarea rației calorice se va face cu glucide din alimente cum sunt: orezul,
pîinea, pastele făinoase, și mai ales, legume și fructe.
Rația acestor bolnavi este bine să fie calculată zilnic, ca la bolnavii de diabet.
Regimul va fi strict individualizat în raport cu vîrsta copilului,
cu greutatea și activitatea sa.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.