Regim Alimentar în Rujeolă



REGIM ALIMENTAR ÎN RUJEOLĂ



În rujeolă, forma comună ( obișnuită ), regimul va fi în
funcție de stadiul bolii și de manifestările predominante.
Bineînțeles, se va ține seama de vîrsta copilului.
În perioada febrilă, care durează în medie 3-5 zile, regimul
va fi cel indicat de pentru stările febrile, adică se vor administra
lichide din abundență: ceaiuri, compoturi, supe pasate, lapte.
Copiii sunt foarte inapetenți în această perioadă și au o
toleranță digestivă scăzută.
Orice tentativă de a-i hrăni poate să declanșeze grețuri și vărsături.
Se va avea grijă să se asigure cantitatea necesară de lichide, iar
celelalte alimente vor fi date în raport cu apetitul copilului.
Poate să primească fructe pasate, pireuri, lapte simplu sau cu făinoase, griș, pesmet etc.
După depășirea perioadei febrile, regimul copilului va ține seama
exclusiv de toleranța digestivă.
Nu sunt necesare alte restricții alimentare.
Se vor introduce progresiv brînzeturile, oul fiert în preparate,
carnea de pasăre sau de vită.
Modul de preparare va fi cel dietetic.
Mesele vor fi în număr de 4-5, iar cantitatea la o masă va fi
moderată ( mese aproape egale).
Moștenind prin tradiție un regim foarte sever în rujeolă, mamele și
mai ales bunicile privesc uneori cu neîncredere regimul
recomandat în prezent.
De aceea, dorim să explicăm că rujeola fiind o boală
”slăbește organismul” ( anergizantă ), este bine ca alimentația
copilului să fie cît mai curînd adusă la normal, evitîndu-se
bineînțeles excesele.
Sugestii pentru preparate veți găsi multiple în acest îndreptar
de alimentație, consultînd rețetele.
Toate supele de zarzavat, de fructe, de carne, budincile,
sufleurile, preparatele din carne, dulciurile și prăjiturile.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.