Plăcintă cu Brînză Însiropată




PLĂCINTĂ CU BRÎNZĂ ÎNSIROPATĂ



Cantitățile necesare


- 1/2 foi de plăcintă
- 1/2 kg brînză proaspătă de vaci
- 3 ouă
- 130 g zahăr
- 100 g unt
- 1/2 baton vanilie
- coajă rasă de la o lămîie
- puțin griș
- 100 g stafide.


Mod de preparare


Brînza se trece prin sită și se freacă cu ouăle bătute separat,
se adaugă un praf de sare, o parte din batonul de vanilie,
tăiat în bucățele, o lingură de zahăr și stafide.
Jumătate din cantitatea de foi de plăcintă se pune pe fundul
unei tăvi cu marginile înalte, care a fost unsă bine cu unt
topit sau cu ulei.
Foile se ung de asemenea cu unt una cîte una.
Pe ultima foaie se presară griș și apoi se toarnă umplutura
de brînză, în strat egal.
Restul de foi se adaugă pe rînd, una cîte peste alta, și se
ung cu unt topit.
Se taie plăcinta în pătrate potrivite.
Restul de unt se toarnă printre tăieuri.
Se lasă totul în cuptor care a fost încăzit în prealabil și se
coace la foc bun, pînă crește și se rumenește frumos.
Separat se face un sirop din 1/4 de litru de apă și
100 g zahăr și vanilie, care se toarnă printre bucățile de
plăcintă rumenite.
Plăcinta se bagă din nou 5-10 minute la cuptor.
Se lasă să se răcească și se scoate din tavă pe un platou,
fără a pune bucățile una peste alta.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.