Plăcinta cu Brînză de Vaci





PLĂCINTĂ CU BRÎNZĂ DE VACI



Cantitățile necesare pentru 10 porții



- 500 g brînză de vaci proaspătă
- 3 ouă
- un praf de vanilie
- 1/2 pachet praf de copt
- 200 g unt
- 20 g griș
- 200 ml lapte
- 200 g zahăr
- 500 g făină
- un vîrf de cuțit de bicarbonat de sodiu
- 100 ml iaurt sau sifon.



Mod de preparare



Se prepară griș cu lapte gros și dulce după gust.
Se lasă să se răcească și se amestecă cu brînză
și cu două gălbenușuri.
În compoziție se pune și un vîrf de cuțit de bicarbonat
de sodiu dizolvat în zeamă de lămîie.
Cele două albușuri se bat spumă și se pun la rece.
Separat, se prepară aluatul, se freacă unt cu zahăr,
se adaugă cel de-al treilea ou întreg, praful de copt
dizolvat în puțin oțet sau suc de lămîie, la urmă se pune o ceașcă
mare de sifon sau iaurt,precum și făina, turnată toată odată.
Se frămîntă bine pe planșetă aluatul, care nu trebuie să fie prea tare.
Se taie în două bucăți.
Din prima bucată se întinde o foaie cît fundul tăvii de copt, care va
fi unsă în prealabil.
Se acoperă cu toată compozitia de brînză peste care se toarnă
jumătate din albușul bătut spumă.
Apoi se pune a doua foaie.
Se unge cu restul de albuș și se bagă în cuptor.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.